Mörrums Folkets Park och Hus

Svängsta-Mörrum Filmstudio 2022

Medlemskap i filmstudion berättigar till fri entré på alla filmerna.
Medlemskort kostar 200 kr och löses på biografen, SAMTLIGA FILMER STARTAR KL. 18:00

Upplysningar lämnas av: Eliabeth Fridén 076-845 47 06, Mats Mandelholm 0709-603 900

Söndag 6 februari:
THE FATHER
(Zeller, Storbritannien/Frankrike/Nya Zeeland 2020. 97 min. 11 år.)
Många filmer skildrar hur demens drabbar både individ och närstående, men få låter publiken dela den sjukes upplevelse. Gripande ”The father”, med Anthony Hopkins i huvudrollen, tar sig an ett svårt ämne på ett ovanligt uppfinningsrikt sätt. Filmen fångar förvirringen, den bristande sjukdomsinsikten och hjälplösheten hos anhöriga på ett sätt som närmast liknar ett Hitchcock-drama. Hopkins Oscar för bästa manliga huvudroll var välförtjänt.


Torsdag 17 februari:
MYSTERIET HENRI PICK
(Bezancon, Frankrike/Belgien 2019. 101 min. Barntillåten.)
I ett bibliotek i Bretagne hittar en redaktör ett makalöst manuskript. Hon bestämmer sig för att ge ut boken, som blir en bästsäljare. Men den förmodade författaren, en bortgången Henri Pick, skrev på sin höjd en inköpslista enligt änkan. En litteraturkritiker anar att något inte stämmer och bestämmer sig för att, tillsammans med Henri Picks dotter, undersöka saken. Vem var egentligen Henri Pick? Ett oerhört roligt och spännande litteraturmysterium.


Söndag 6 mars:
RESPECT
(Tommy, USA/Kanada 2021. 145 min. 11 år.)
Det finns mycket att berätta om souldrottningen Aretha Franklin. Om uppväxten i en pastorsfamilj i Detroit, ofrivilliga graviditeter, kontrollerande män, jazzinspelningar i New York, världssuccén, alkoholmissbruket och strävan efter att bli respekterad som artist och yrkeskvinna – allt med medborgarrörelsens kamp och fantastisk musik som fond. Jennifer Hudson har hyllats för sin känsliga rolltolkning, som inte lämnar någon oberörd.


Torsdag 17 mars:
SORRY WE MISSED YOU
(Loach, Storbritannien 2019. 100 min. 11 år.)
I över femtio år har regissören Ken Loach porträtterat det brittiska klassamhällets förlorare. ”Sorry we missed you” är en av hans bästa – och argaste – filmer, vilket inte vill säga lite. Här skildrar han hur den moderna gigekonomin, som placerar arbetstagaren i ett extremt underläge, slår sönder all trygghet i en familj i Newcastle. På hundra kärnfulla minuter skapar Loach fullt engagemang för föräldrarnas desperata försök att hålla ihop vardagen.

Söndag 3 april:
THE KING OF STATEN ISLAND
(Apatow, USA 2020. 136 min. 11 år.)
Scott är en hålögd ung man som aldrig har kommit över sin pappas heroiska brandmansdöd. Han ägnar sitt liv åt att röka på i en källare, spela dataspel och göra taffliga tatueringar. När hans mamma börjar träffa den högljudda brandmannen Ray sätter det i gång händelser som tvingar Scott att ta itu med sin sorg och gå vidare i livet. Historien som vecklar ut sig kombinerar det hisnande dumma med det rörande och personliga och är delvis självbiografisk.

Torsdag 14 april:
UTVANDRARNA
(Poppe, Sverige 2021. 148 min. 11 år.)
Vilhelm Mobergs klassiska böcker om Kristina och Karl-Oskar har blivit film, teater, musikal – och nu film igen. Den här gången skalar regissören Erik Poppe av berättelsen och fokuserar på Kristinas perspektiv, uttrycksfullt gestaltat av Lisa Carlehed. Hon slits mellan hemlängtan, gudfruktighet och nya lojaliteter, med tydliga paralleller till situationen för dagens immigranter. En lika gripande som vacker uppdatering av en älskad historia.

 

Följande åldersgränser finns på de svenska biograferna i dag:

  • Barntillåten - Filmer som är barntillåtna får ses av alla.
  • Från 7 år - Filmer som är från 7 år får även ses av barn under 7 år om en vuxen följer med.
  • Från 11 år - Filmer som är från 11 år får även ses av barn mellan 7-11 år om en vuxen följer med. Barn under 7 år får inte se filmen.
  • Från 15 år - Filmer som är från 15 år får inte ses av någon under 15 år. Inte ens om en vuxen följer med.

 

Vi har rätt att begära legitimation i tveksamma fall! Pass går bra som legitimation. 
Vuxen är person som fyllt 18 år. 

Det är Statens Biografbyrå som sätter dessa åldersgräser och alla biografer är skyldiga enligt lag att följa dem.