Mörrums Folkets Park och Hus

Svängsta-Mörrum Filmstudio

Medlemskap i filmstudion berättigar till fri entré på alla filmerna.
Medlemskort kostar 200 kr och löses på biografen, SAMTLIGA FILMER STARTAR KL. 18:00

Upplysningar lämnas av: Eliabeth Fridén 0454-547 06, Mats Mandelholm 0709-603 900

Rocketman

Åldersgräns:7 år

Land:Storbrittanien / USA

Längd:2t.1 min.

26 januari: Rocketman

1952 var året då femårige Reginald Dwight för första gången spelade piano hemma hos sin mormor Ivy Soul. Reginald avancerade snabbt och 1958 fick han ett stipendium till Royal Academy of Music där han studerade i sex år. Men Reginalds känslokalla föräldrar Sheila Eileen och Stanley Dwight var inte det minsta imponerade över sin sons musikaliska talang.På en audition för låtskrivare i London 1967 träffar Reginald för första gången Bernie Taupin, som skulle komma att bli Reginalds livslånga låtskrivarpartner och vän. 1968 skaffar Reginald sitt artistnamn Elton John, sammansatt av bandet Bluesologys medlemmar Elton Deans och Long John Baldrys namn. Elton John blir emellertid Reginalds personnamn.Under åren som går skriver Elton och Bernie ett flertal framgångsrika hitlåtar och Elton är på god väg att bli en av de mest framgångsrika artister som världen någonsin skådat. Men en osämja mellan Elton och Bernie växer när Eltons drogmissbruk blir värre och värre..

Regissör:Dexter Fletcher

Skådespelare:Taron Egerton – Elton John, Kit Connor och Matthew Illesley – Elton (Reginald Dwight) som ung, Jamie Bell – Bernard "Bernie" Taupin, Richard Madden – John Reid, Bryce Dallas Howard – Sheila Eileen, Gemma Jones – Mormor Ivy Soul, Stephen Graham – Dick James Steven Mackintosh – Stanley Dwight, Tate Donovan – Doug Weston

De osynliga

Åldersgräns:Barntillåten

Land:Frankrike

Längd:1t.42 min.

9 februari: De osynliga

L'Envol, ett center för hemlösa kvinnor, har efter ett politiskt beslut fått stänga ner. Detta eftersom kommunen anser att den inte längre kan "fortsätta spendera utan resultat", och socialarbetarna har endast tre månader på sig att till varje pris hjälpa de hemlösa kvinnorna tillbaka in i samhället..

Regissör: Louis-Julien Petit

Skådespelare:Audrey Lamy, Corinne Masiero, Déborah Lukumuena, Noémie Lvovsky, Pablo Pauly, Sarah Suco

Woman at war

Åldersgräns:7 år

Land:Island / Språk:Isländska, Spanska

Längd:1t.41min.

23 februari:Woman at war

Filmens handling kretsar kring Halla som har börjat få misstänksamma blickar - kan denna ensamstående, till synes harmlösa körledare verkligen vara den omtalade kvinnliga ekoterrorist som beslutat sig för att förstöra Islands ekonomi och infrastruktur? Samtidigt som Hålla förbereder sig för en omfattande sabotageoperation mot aluminiumindustrin får hon veta att hennes ansökan om adoption av en liten flicka från Ukraina har godkänts. Nu måste hon välja sin väg.

Regissör:Benedikt Erlingsson

Skådespelare: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada

En komikers uppväxt

Åldersgräns:11 år

Land:Sverige

Längd:1t.32min .

8 mars: En komikers uppväxt

Filmen handlar om Juha Lindström (som ung spelad av Loke Hellberg och som vuxen spelad av Johan Rheborg) som växer upp i en villaförort, Sävbyholm. Han har svårt att passa in och blir mobbad i skolan. Det går ändå bra för Juha och som blir med tiden en känd komiker vars föreställningar fyller salongerna. En dag blir han kontaktad av, en av mobbarna från skoltiden, Stefan (Jakob Eklund).

Regissör:Rojda Sekersöz

Skådespelare: Johan Rheborg, Loke Hellberg, Jakob Eklund, Ulla Skoog

Den sista gentlemannen

Åldersgräns:7 år

Land:USA

Längd:1 tim 47 min.

22 mars: Den sista gentlemannen

Upplev en av de sista riktiga filmstjärnorna i en roll som känns helt skräddarsydd men faktiskt är verklighetsbaserad. Robert Redford spelar den artige eleganten Forrest Tucker, som under sitt långa liv rånat ett otal banker, åkt in i finkan många gånger och lyckats rymma lika många. Denne vältalige charmör trivs med sin livsstil och har aldrig velat rota sig, men när han träffar den vackra änkan Jewel väcks såväl känslor som funderingar på ett annat sorts liv. Samtidigt beslutar sig polisen John Hunt för att Forrest ska få skaka galler igen, fullt medveten om att det är en ökänd, listig räv han jagar. Robert Redford har sagt att den Golden Globe-nominerade insatsen som gentlemannarånare blir hans sista på vita duken, efter otaliga filmsuccéer och en Oscar bland många andra filmpriser. Jewel spelas av Oscarvinnaren Sissy Spacek och John Hunt av Casey Affleck, Oscarbelönad för Manchester By the Sea. Verklighetens Forrest Tucker lyckades fly ur fängelset 18 gånger och lierade sig på äldre dar med kumpanerna Waller och Teddy, som i filmen spelas av Tom Waits och Danny Glover..

Regissör: David Lowery

Skådespelare:Robert Redford,Sissy Spacek,Casey Affleck,Tom Waits,Danny Glover,Elisabeth Moss

Fishermans friend

Åldersgräns:7 år

Land:Storbrittanien

Längd:1t.52 min.

5 april: Fishermans friends

När skivbolagskillen Danny hänger med på svensexa till den pittoreska kustbyn Port Isaac anar han inte att det ska vända upp och ner på hela tillvaron. Plötsligt får han i uppdrag att fixa kontrakt med byns sånggrupp, bestående av tio högst motsträviga fiskare. Nu ska Fisherman’s Friends traditionella sjömanssånger upp på brittiska topplistan! Byborna skrattar gott åt idén, men snart är hjulen i rullning. På vägen förälskar sig Danny i charmiga Alwyn, dotter till en av de råbarkade sångarna. Han förstår snart att sammanhållning och ärlighet är viktigare i Port Isaac än i London, och plötsligt blir hans galna projekt viktigt på riktigt. Kan han vinna Alwyns och bybornas förtroende - och förtjäna det Fisherman’s Friends är inspirerad av den verkliga historien om gruppen som gick från pubuppträdanden till miljonkontrakt och utsålda arenor..

Regissör:Chris Foggin

Skådespelare:Tuppence Middleton, James Purefoy, Daniel Mays

Följande åldersgränser finns på de svenska biograferna i dag:

  • Barntillåten - Filmer som är barntillåtna får ses av alla.
  • Från 7 år - Filmer som är från 7 år får även ses av barn under 7 år om en vuxen följer med.
  • Från 11 år - Filmer som är från 11 år får även ses av barn mellan 7-11 år om en vuxen följer med. Barn under 7 år får inte se filmen.
  • Från 15 år - Filmer som är från 15 år får inte ses av någon under 15 år. Inte ens om en vuxen följer med.

 

Vi har rätt att begära legitimation i tveksamma fall! Pass går bra som legitimation. 
Vuxen är person som fyllt 18 år. 

Det är Statens Biografbyrå som sätter dessa åldersgräser och alla biografer är skyldiga enligt lag att följa dem.